Toteutusvinkki 1

Keskustellaan siitä, minkälaisia erityisvaatimuksia ruoanlaitossa on retkellä. Huomioidaan ruokien säilyvyys ja se, että pakkaukset ovat retkikäyttöön sopivat ja kevyet kantaa. Mietitään, mitä muita asioita pitää ottaa huomioon ruokalistaa suunniteltaessa. Miten ryhmän jäsenten allergiat ja retken pituus ja rankkuus vaikuttavat? Minkä verran aterioita tarvitaan ja miten ne valmistetaan? Tarvitaanko mukaan jotain erityistarvikkeita, kuten vispilä tai purkinavaaja? Kuinka huomioidaan ruoan terveellisyys ja monipuolisuus retkelläkin? Entä miten ruoan hinta pysyy alhaisena? Pohditaan myös ruuan alkuperää.

Jokainen vartio suunnittelee yhden aterian. Parien vartio laskee siihen tarvittavat aineet.

Keskustelkaa retken jälkeen siitä, miten ruokalistan suunnittelu onnistui.

Tarvikkeet: keittokirjoja, titokone/tabletti ja nettiyhteys, ruoka-aineiden muunto- ja annostaulukko