Toteutusvinkki 1

Joukkue valmistaa joukkueen nimen tai tunnuksen mukaisen täytekakun. Täytekakun peruspohja onnistuu esimerkiksi seuraavalla reseptillä:
2 dl sokeria
4 kpl kananmunia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Leivitykseen: margariinia tai voita sekä korppujauhoja

Kakkuvuoka voidellaan rasvalla ja pinta leivitetään korppujauhoilla. Sokeri ja munat vatkataan kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa. Leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan siivilän läpi. Taikina sekoitetaan nopeasti vähillä liikkeillä tasaiseksi ja kaadetaan korppujauhotettuun vuokaan. Kakkua paistetaan 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 min riippuen vuoan laakeudesta.

Sammon tehtävänä on huolehtia, että leivonnan lomassa tulevat eri mittayksikköjen lyhenteet tutuiksi.

Joukkue sopii keskenään, millä tavalla kakku täytetään ja miten se koristellaan. Erilaiset hillot, lasten hedelmä- ja marjasoseet sekä hedelmät sopivat hyvin kakun väliin. Koristeluun voi käyttää esimerkiksi vatkattua kermaa.