Kauppiaan haastattelu

Joukkue käy kaupassa vaikka ennen retkelle lähtemistä.

Pyydetään kaupan henkilökunnan edustajaa haastateltavaksi kaupan ympäristöystävällisyydestä.
Oletko saanut koulutusta ympäristön huomioimisesta työssäsi? Kun uutta henkilökuntaa tulee taloon, saavatko he koulutusta ympäristöasioista? Miten liikkeessänne pyritään välttämään jätteen syntyä? Mitkä kaikki jätteet liikkeessä lajitellaan? Miten liikkeessä säästetään sähkönkulutuksessa? Kuka ja miten säädetään liikkeen lämpötilaa, tuuletusta ja valaistusta? Seikkailijat voivat keksiä lisää kysymyksiä itse.

Tutkitaan vartioittain, miten ympäristöystävällinen kauppa on:
Onko ovia kylmien juomien kaapeissa? Onko kansia pakastealtaissa?
Onko myynnissä kangaskasseja? Ovatko myytävät muovikassit uusiomuovisia? Onko biohajoavia pusseja hedelmille? Löydättekö kaupasta asiakkaille tarkoitettua ympäristötietoa esimerkiksi ilmoitustaululta tai esitteistä?

Jokainen vartio etsii yhden fiksusti pakatun ja yhden tuhlailevasti pakatun elintarvikkeen. Mietitään esimerkiksi hedelmätiskin luona, miten pakkausjätettä voisi vähentää omilla valinnoilla.

Ostetaan, valmistetaan ja pakataan mahdollisimman ympäristöystävälliset retkieväät. Vinkkejä ympräistöystävälliseen ruokaan: http://wwf.fi/mediabank/4591.pdf