Toteutusvinkki 1

Ravinnoksi kelpaavista kasveista löytyy tietoa kirjasta Toivo Rautavaara: Mihin kasvimme kelpaavat ja ruokaohjeita löytyy kirjoista
-Turkka Aaltonen ja Martti Arkko: Eränkävijän ruokakirja ja Kulkurin keittokirja
-Heli Plattonen: Luonnonkasvit käyttöön – ruokaa, koristeita, rohtoja.
-Corander, Nalle – Retkeilijän erätaidot osa 2. Vinkkejä ruokaohjeiksi ja kasvien hyötykäyttöön.

Monien Suomessa kasvavien kasvien versoja ja lehtiä voi käyttää ruoka-aineena:
– Muhennoksiin sopivat esim. nokkonen, rautanokkonen, leskenlehti, valkoapila, savikat, ratamo ja vuohenputki.
– Salaatteihin sopivat esim. koivu, voikukka, ohdakkeiden nuoret versot, jauhosavikka, ruoholaukka, käenkaali, maitohorsma ja ruusun terälehdet.