Toteutusvinkki 1

Seikkailijat selvittävät etukäteen netistä kuinka paljon valitsemien maiden edustajia on Suomessa ja mikä on heidän asemansa täällä.

Vieras voi olla esimerkiksi kaveri, kollega tai seikkailijan vanhempi. Yhteyksiä saa myös seurakunnan, maahanmuuttajajärjestöjen ja opiskelijajärjestöjen kautta.

Vieras kertoo kotimaastaan, esimerkiksi koulusta, ilmastosta, juhlista. Joukkue voi myös keskustella kielestä, pukeutumisesta, uskonnosta, taikauskosta ja perinteistä. Mistä perinteistä vieras on pitänyt kiinni Suomessa? Onko maassa tärkeitä vienttuotteita, joita voi ostaa myös Suomessa? Kuvat ovat kivoja. Vieras kertoo myös miksi on muuttanut Suomeen. Jos vieras on joutunut pakenemaan maastaan, hän voi kertoa mitä tapahtui, miksi niin kävi ja minkälainen pako oli.

Seikkailijat ovat esittävät kysymyksiä, joita he ovat pohtineet etukäteen ja kertovat ajatuksistaan. Vieras on sammon avulla valmistellut muutaman aktiviteetit, esimerkiksi leikkejä, ruokaa, tanssi, laulu tai satu. Keskustellaan lopuksi: Mitkä ovat suurimmat erot vieraan maan ja Suomen välillä? Mitkä ovat yhtäläisyydet? Haluaisitteko asua vieraan maassa?