Toteutusvinkki 2

Joukkue valmistaa murotaikinapiirakan. Peruspiirakka onnistuu esimerkiksi seuraavalla reseptillä:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voi ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Joukkoon lisätään vatkaten kananmuna. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään. Seos käännellään voi-sokerivaahtoon.
Taikina painellaan voidellun ja korppujauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Murotaikinapohjaa kannattaa esipaistaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Joukkue levittää piiraspohjalle haluamansa täytteet (esimerkiksi omena, vadelma tai mustikka) ja paistaa piirakan kypsäksi.

Sammon tehtävänä on huolehtia, että leivonnan lomassa tulevat eri mittayksikköjen lyhenteet tutuiksi.