Toteutusvinkki 2

Seikkailijat valmistavat karamelliomenat: Hapahkot omenat (esim. granny smith -lajike) lohkotaan noin sentin paksuisiksi veneenmallisiksi lohkoiksi (lohkoperunoiden muotoisiksi). Pannulla kuumennetaan kunnon nokare rasvaa. Omenalohkoja paistetaan pienissä erissä käännellen paistinpannulla. Kypsymisen huomaa kuoren värin muutoksesta ja omenan pehmenemisestä. Lopuksi ripotellaan pinnalle 1 – 2 rkl fariinisokeria / omena. Sekoitetaan, kunnes sokeri on sulanut ja omenat saaneet karamellikuorrutuksen. Herkut nautitaan sellaisenaan tai yhdessä vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa. Vaihtoehtoisesti lämpimät omenalohkot voi pyöritellä kanelisokeriseoksessa. Fariinisokerin puutteessa tavallinen sokeri käy korvikkeesta. Reseptiä voi kokeilla myös banaanin, päärynän tai muiden hedelmien karamellisoimista. Jäätelön kanssa ne ovat todellista herkkua.
Yhtä syöjää kohti kannattaa varata:
• 1 omena
• 1 – 2 rkl fariinisokeria
• 1 rkl voita tai marganiinia
• (vatkattua vaniljakastiketta tai jäätelöä)
Omenaohje on Sanni Luomahaaran teoksesta Korsun keittokirja.