Toteutusvinkki 3

Seikkailija valmistaa puujalat. Puujalkoihin tarvitaan seikkailijan pituudesta riippuen kaksi 150−200 cm pitkää pätkää noin 45 x 45 mm leveää höylättyä mäntyä tai vastaavaa. Lisäksi tarvitaan noin 30 cm saman paksuista mäntylankkua jalansijoiksi. Jalansijojen kiinnittämiseen tarvitaan lisäksi 4-6 pitkää ruuvia. Työvälineinä tarvitaan sahaa, porakonetta, mittaa, suorakulmaa, lyijykynää ja hiomapaperia.

Ensimmäiseksi mitataan ja sahataan sopivan pituiset pystypuut. Päiden on oltava tasaiset. Puiden päät hiotaan, jotta niistä olisi mukava pitää kiinni.
Lankun pala sahataan kahdeksi jalansijaksi. Vinosahaus edellyttää tarkkaa huolellisuutta, jotta sahauspinnasta tulisi tasainen. Kappaleiden terävistä päistä voi ottaa hieman pois esimerkiksi puukolla. Myös nämä kappaleet hiotaan.
Jalansijojen paikat mitataan pystypuihin ja merkitään lyijykynällä. Jalansija saisi alkaa noin 25 cm:n korkeudelta. Mitä alempana jalansija on, sitä turvallisempi. Kynällä merkitään myös jalansijojen kiinnitysruuvien paikat. Yhteen puujalkaan porataan kolme, vähintään kaksi, ruuvia. Ruuvien on tultava keskelle pystypuita, jotta puu ei lohkeaisi ja liitoksesta tuleisi mahdollisimman kestävä.
Kun jalansijat ovat paikoillaan, ovat itse jalat valmiit. Tämän jälkeen kannattaa kokeilla, mihin kävelijän kädet sijoittuvat. Tämä kohta kannattaa hioa tai vuolla puukolla pyöreäksi, sillä pyöreästä puusta on helpompi pitää kiinni kuin neliskanttisesta. Samalla kannattaa pitää huoli siitä, että mihinkään ei jää tikkuja.
Kun puujalat ovat valmiit, voivat seikkailijat järjestää niillä esimerkiksi juoksukisoja tai rakentaa esteratoja.