Toteutusvinkki 4

Retken ja leirin jälkeen on hyvä heti huoltaa vaatteensa ja varusteensa, jotta ne ovat valmiina seuraavaa reissua varten. Huoltamalla varusteita myös pidennetään niiden ikää. Tuuletetaan ja kuivataan teltta ja makuupussi. Pestään likaiset vaatteet. Korjataan reiät ja repeämät. Huolletaan kengät. Harjataan ja puhdistetaan reppu ja rinkka. Teroitetaan puukko.

Makuupussin huolto

Makuupussia ei säilytetä rullalle käärittynä tai säilytyspussissa, vaan aukinaisena roikkumassa, jottei se menettäisi lämmöneristyskykyään tiukasti pakattuna. Makuupussi tuuletetaan aina käytön jälkeen ja säilytetään väljästi.

Myrskylyhty

Myrskylyhty toimii valopetrolilla ja sopii niin sisä- kuin ulkovalaisimeksi. Myrskäri sytytetään nostamalla lasi ylös vivun avulla ja sytyttämällä sydän. Tasaisen valon saamiseksi kannattaa aika ajoin tarkistaa lyhdyn sydän. Toispuoleiseksi palanut sydän nokeaa lampun helposti. Myrskärin huolto: Tuetaan toisella kädellä polttoainesäiliöstä ja nostetaan lampun yläreunasta. Käännetään lasi ja sen tukena oleva lankakehikko sivuun. Irroitetaan säätelyvartta käyttämällä sydänpesä sydämineen. Tasoitetaan sydän saksilla tai puukolla ja laitetaan takaisin paikoilleen. Kallistetaan lasia ympäröivä kehys ja irroitetaan lasi varovasti. Pestään lasi tiskaamalla. Varotaan teräviä reunoja. Kuivataan ja laitetaan varovasti takaisin paikoilleen.