Toteutusvinkki0

Teemme itse pastaa.
Raaka-aineet
5 dl durumjauhoja
1 tl suolaa
3 kpl munia tai 1.2 dl vettä (munaton vaihtoehto)

Teemme jauhoista keon pöydälle tai alustalle ja sen keskelle teemme kolon kananmunille. Kananmunat rikotaan keon keskelle ja lisätään suola siihen myös. Kananmunat rikotaan sekaisin käyttämällä haarukkaa, mutta samalla vältetään rikkomasta jauhovallia.

Kun kananmunat ovat sekaisin, käytämme haarukkaa sekoittamaan pikkuhiljaa jauhovallit kuoppaan (edelleen on tärkeää silti olla rikkomatta vallia liian aikaisin). Kun kaikki jauhot, kananmuna ja suola on sekoitettu keskenään, öljyämme kevyesti kätemme ja vaivaamme loputkin jauhoista taikinaan. Jos taikina tuntuu hieman liian kuivalta, niin lisäämme hieman kananmunaa. Tämän jälkeen pesemme kätemme ja otamme hieman jauhoja käteen. Pyörittelemme taikinaa käsissämme palloksi.

Käyttäen kämmeniä vaivaamme taikinan kunnolla työntäen taikinaa poispäin itsestämme ja kääntämällä sen päällekkäin itsensä kanssa, ennen kuin työnnämme sen uudelleen poispäin. Teemme tätä kunnes taikina on sileätä. Siinä kestää noin 7 minuuttia.

Jaamme taikinan lastalla 3 osaan. Peittelemme taikinan liinalla ja annamme sen seistä 15 minuuttia. Sen jälkeen vaivaamme taikinan uudelleen ja annamme taas kohota 5 minuuttia.

Käyttäen pastamankelia saamme hyvän ja helpon tuloksen, mutta jos sellaista ei ole, kaulin käy myös hyvin. Teemme pastasta levyjä, mahdollisen ohuita. Teemme levyistä kämmenen levyisiä. Jos meillä on pastamankeli, aloitamme suurimmasta (n. 1½cm) ja syöttäen uudelleen ja uudelleen pasta mankelin läpi, joka kerta ohuntaen taikinan asetusta, kunnes se on n. 0.1 cm.

Taitamme taikinan laskokselle ja käyttäen terävää veistä, leikkaamme sen haluamaamme leveyteen. Tämän jälkeen laitamme pastan riippumaan kun se odottaa kuivumista. Voimme jättää ne myös kuivumaan liinalle, mutta tällöin pasta saattaa takertua toisiinsa. Käytämme pastan heti tai säilytämme sitä maksimissaan viikon.

Teemme pastallemme kastikkeen ja nautimme sen hyvässä seurassa.