Sehän on vain vitsi

Tarpoja ymmärtää ennakkoluulojen syntymekanismeja.

Johtaja kirjoittaa lapuille muutaman vitsin ja laittaa ne hattuun tai kulhoon. Tarpojat istuvat ympyrään ja johtaja laittaa hatun kiertämään. Jokainen nostaa hatusta yhden vitsin ja lukee sen muille. Muut arvostelevat vitsin asteikolla 1 – 10 pistettä. Johtaja kirjaa pisteet muistiin.

Kun vitsit on luettu, ryhmä pohtii vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mikä vitsi sai eniten pisteitä? Miksi? Mikä vitsi sai vähiten pisteitä? Miksi? Miltä sinusta tuntuu, jos vitsi on suunnattu sinua tai kannattamaasi asiaa vastaan? Millainen on hyvä vitsi? Millaisia vitsejä et voi hyväksyä? Mitä vahinkoa seksistiset ja rasistiset vitsit saattavat aiheuttaa? Mitä teet, jos joku kertoo mielestäsi loukkaavan vitsin:

– hymyilet kohteliaasti

– naurat, koska muutkin nauravat

– kerrot vitsin kertojalle oman mielipiteesi

– lähdet ryhmästä mitään sanomatta?

Lähde: www.alli.fi/monikulttuurisuus/kasikirja/

Taitoalueet

Vuorovaikutustaidot,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Johtaja kokoaa vitsejä ja kirjoittaa ne paperilapuille. Vitsit voivat käsitellä erilaisiin ryhmiin kuuluvia ihmisiä: kasvissyöjiä, rikkaita, juutalaisia, vammaisia, poliitikkoja, julkkiksia, ulkomaalaisia tai homoja. Paussiin tarvitaan myös hattu tai kulho sekä paperi pisteiden merkitsemistä ja laskemista varten. Vitsien valinta on tärkeä vaihe, sillä sen avulla johtaja voi pitää tilanteen hallinnassa, sillä muuten tämä leikki karkaa helposti käsistä. Johtaja ottaa mukaan sekä rakentavia että asiattomia vitsejä. Esimerkiksi sarjakuvista löytyy usein vitsejä, jotka auttavat oppimaan jotain myönteistä maailmasta ja omasta itsestä. Johtajan on syytä varoa vitsejä, jotka saattavat syvästi loukata tarpojia.

Kasvatustavoitteet

Ihmissuhteet, Toisten kunnioittaminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kolo,

Kesto

30 min,

Aktiviteetin yläkäsite