Vesi luonnonvarana

Luotsin tehtävänä on laittaa esille kuusi tyhjää ämpäriä sekä 20 l vesikanisteri. Hän merkitsee ämpäreihin seuraavat asiat: 1. ruoka ja juoma, 2. wc, 3. tiskaus, 4. pyykinpesu, 5. henkilökohtainen hygienia, 6. siivous. Samoajien tehtävä on jakaa 20 l vettä sen mukaan mitä he uskovat käyttävänsä päivittäin. Litran mittaa voi käyttää apuna.

Vesipula, tai pula puhtaasta vedestä, on yksi isoimmista haasteista, joita täytyy ratkaista nälän, köyhyyden ja sairauksien voittamiseksi. 20 l on mitä tarvitaan ihmisen välttämättömiin tarpeisiin päivittäin. Monella ei ole edes sen verran. Yli miljardi ihmistä on vailla vettä perustarpeisiinsa.
Länsimaissa käytämme 200 l vettä per henkilö päivässä. 10 l menee ruokaan ja juomaan, 40 l wc-käynteihin, 40 l tiskaukseen, 30 l pyykinpesuun, 70 l henkilökohtaiseen hygieniaan ja 10 l siivoukseen.
Kun vartio on valmis, voi lopuksi keskustella siitä paljonko vettä käytämme Suomessa päivittäin. Onko se järkevää? Paljonko samoajat itse käyttävät vettä? Voiko jotakin tehdä jotakin vesikulutuksen pienentämiseksi?

Taitoalueet

Kestävä kehitys,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Kasvatustavoitteet

Toisten kunnioittaminen, Vastuu elinympäristöstä,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kesto

-,

Aktiviteetin yläkäsite