Helmirukous

Tarpoja osaa hiljentyä.

Johtaja varaa mukaan joko värikkäitä helmiä tai vartio maalaa itselleen erivärisiä kiviä. Jokaiselle tarpojalle täytyy löytyä vähintään yksi kivi kutakin väriä. Lisäksi johtaja varaa paikalle pienen kulhon, korin tai vastaavan. Vartio luo eri väreille eri merkitykset. Punainen voi esimerkiksi tarkoittaa toisia ihmisiä, vihreä luontoa, keltainen iloa ja kiitollisuutta, sininen salaisuutta ja musta huolia ja murheita.

Vartio muodostaa piirin ja sytyttää keskelleen kynttilän. Jokainen hiljenee kynttilän sytyttyä. Johtaja antaa ohjeeksi keskittyä omaan itseen ja oman elämän tärkeisiin asioihin. Mikä on juuri nyt mielessä, minkä asian haluaisi jakaa Jumalan kanssa? Hiljaisuudessa jokainen käy viemässä kynttilän vieressä olevaan kulhoon kiven tai helmen, joka edustaa sitä asiaa, jonka haluaa tuoda Jumalalle. Harjoitus kannattaa päättää hiljalleen sisaruspiiriin, jossa voidaan vielä lausua yhdessä esimerkiksi Herran siunaus.

Taitoalueet

Katsomustaidot,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Johtaja varaa paikalle tarvittavat välineet, eli helmet tai maalia kiviä varten. Hän huolehtii siitä, että jokainen saa rauhassa hiljentyä. Tämän aktiviteetin voi tehdä hyvin myös vain hiljentyen asioiden äärelle liittämättä hiljentymistä rukoukseen.

Kasvatustavoitteet

Maailmankatsomus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kesto

30 min,

Aktiviteetin yläkäsite