Tuottaja

Tarpoja osaa esittää tarinan tai sanoman sanoina ja/tai kuvina jonkinlaisessa julkaisussa tai mediatuotteessa. Tarpojalla on kokemusta eri tietokoneohjelmista. Hän tietää miten tehdään lukijaa/katsojaa kiinnostavaa sisältöä.

Tarpojavartio tuottaa yhdessä mediatuotteen. Tarpojat kirjoittavat/valokuvaavat ja taittavat/leikkaavat itse materiaalinsa valmiiksi tuotteeksi kuten lehtiartikkeliksi, videopätkäksi tai blogiksi.

Taitoalueet

Luovuus, Partiokulttuuri, Viestintä,

Johtamistaito

Vuorovaikutustaidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa vartiota päättämään yhdessä, minkälainen tuotos aiotaan tehdä. Vartionjohtaja voi esimerkiksi esitellä vartiolle muiden vartioiden tekemiä juttuja päätöksentekoa helpottamaan. Vartionjohtajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki saavat sanoa mielipiteensä ja että vartio valitsee jotakin joka sopii kaikille. Vartionjohtaja pyytää tarvittaessa apua tarvikkeiden ja tietokoneohjelmien kanssa luotsilta tai asiantuntijalta lippukunnassa. Luotsin tehtävä: Luotsi varmistaa, että vartio valitsee tehtävän, joka on sille sopivan haastava. Hän auttaa tarvittaessa tarvittavien tietokoneohjelmien, levityskanavien, tarvikkeiden kuten videokameran  ja asiantuntijoiden löytämisessä. Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa saamaan yhteyden lippukuntalehden päätoimittajaan tai lippukunnan somevastaavaan. Tarpeen vaatiessa luotsi muistuttaa tarpojia esimerkiksi kuvien julkaisuun liittyvistä säännöistä.

Kasvatustavoitteet

Itsetuntemus,

Pakollinen

1

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Ulkona,

Kesto

A pitkäkestoinen,

Aktiviteetin yläkäsite