Suhde itseen: Leirikunto

Tarpoja oppii miksi omasta hygieniasta ja pukeutumisesta on huolehdittava myös retki- ja leiriolosuhteissa. Tarpoja tietää, että retkellä tai leirillä tulee olla kuivat, lämpimät ja hengittävät vaatteet. Tarpoja tietää, miten vilustumisen ja lämpöhalvauksen voi välttää, sekä osaa kerrospukeutua.

Tarpoja tietää, miksi hygienian ja intiimihygienian ylläpito on tärkeää leiri- ja retkiolosuhteissa. Tarpoja oppii, kuinka auringolta ja kylmältä voi suojautua, ja miksi se on tärkeää. Tarpoja oppii myös, miksi nestettä pitää juoda riittävästi. Tarpoja tietää, miten auringonpistoksen ja lihasjumituksen voi välttää. Tarpoja oppii, miten kannattaa pukeutua milläkin säällä ja osaa kerrospukeutumisen. Tarpoja oppii, että vaatteiden tulee olla kuivat, lämpimät ja hengittävät. Tarpoja hoitaa hiertymiä ja ehkäisee niiden syntymistä.

Taitoalueet

Ensiapu, Itsestä huolehtiminen, Retkeily, Turvallisuus,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen yhdessä luotsin kanssa. Vartionjohtaja valmistautuu kertomaan hygienia-asioista tarvittaessa luotsin avulla. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa aktiviteetin toteutuksessa. Intiimihygieniasta puhuttaessa on luotsin hyvä olla paikalla.

Kasvatustavoitteet

Luontosuhde, Terveys ja turvallisuus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Ulkona,

Kesto

A muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite