Metsäiset tuotteet

Seikkailija tunnistaa kololla tai retkellä erilaisia metsäteollisuuden tuotteita. Seikkailija oppii, että puu on uusiutuva ja ympäristöystävällinen materiaali. Hän oppii havainnoimaan ympärillään olevista tuotteista ja tavaroista, mitkä ovat valmistettu puumateriaalista.

Metsäala on eri muodoissaan merkittävä elinkeino. Metsäteollisuus tuo merkittävän osan suomalaisten hyvinvoinnista hyödyntämällä kestävällä tavalla uusiutuvaa ja ainoaa strategista luonnonvaraamme, metsää. Metsäala tuottaa yllättäviäkin tuotteita ja ratkaisuja tulevaisuuden ongelmiin. Lisäksi kestävän kehityksen mukaisesti uusiutuvasta raaka-aineesta tuotetut tavarat ovat huomattavasti parempi ratkaisu kuin uusiutumattomat. Aktiviteetissa tutkitaan erilaisia puusta valmistettuja tuotteita.

Taitoalueet

Arjen taidot, Kestävä kehitys, Luonto,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Sammon tehtävänä on hankkia tarvittavat tuotteet aktiviteettia varten tai käydä hakemassa piiritoimistolta biotaloussalkku. Sampo tutustuu etukäteen Suomen Metsäyhdistyksen toteuttamaan metsäalan tulevaisuuskuvastoon (http://www.smy.fi/metsabiotalouden-tulevaisuuskuvasto/).

Kasvatustavoitteet

Vastuu elinympäristöstä,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Ulkona, Vierailukohteessa,

Kesto

A muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite