Kisojen varusteet

Samoajat ovat valmistautuneet kisoihin hyvin. Kisavartiolla on mukanaan kaikki tarvittavat varusteet, mutta ei toisaalta liikaa varusteita.

Vartio tutustuu kilpailun kilpailukutsuun, tehtäväluetteloon ja ennakko-ohjeeseen ja kokoaa itselleen kisoissa tarvittavat varusteet.

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Retkeily,

Johtamistaito

Organisointitaidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävänä on johtaa vartiota valmistelutyössä ja huolehtia siitä, että kaikki tarvittava tulee tehtyä ennen kisaa. Vartionjohtaja tuo mukanaan kilpailun ennakko-ohjeen. Vartio kerää johtajan opastuksella tarvittavat varusteet kololta ja jakaa ne porukalle kannettavaksi. Puuttuvien tarvikkeiden osalta sovitaan, kuka ne hankkii ja mistä. Vartionjohtaja ohjeistaa jokaisen henkilökohtaisten kisavarusteiden pakkaamisen ja sopii kulkemisesta kisapaikalle vartionsa kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on ohjata samoajia ilmoittautumaan kisoihin ajoissa sekä ohjata lukemaan kisamateriaaleja. Luotsi auttaa tarvittaessa samoajia hankkimaan kisoihin tarvittavat varusteet. Luotsi varmistaa, että samoajat ovat ottaneet kaiken tarvittavan huomioon ennen kisoihin lähtemistä.

Kasvatustavoitteet

Osaaminen ja ongelmanratkaisu,

Pakollinen

1

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Ulkona,

Kesto

A muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite