Osallistumme partiotaitokilpailuihin

Samoaja ylittää omia rajojaan osallistumalla itselleen sopivan haastavaan partiotaitokilpailuun. Samoaja saa uusia kokemuksia partiotaitokisoista ja oppii, miten kisoissa kannattaa toimia.

Samoajavartio osallistuu piirin syys- tai kevätpartiotaitokilpailuihin. Jos vartio on jo tarpojana kisannut, niin vartio osallistuu talvimestaruuskilpailuihin tai SM-kilpailuihin.

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Retkeily, Suunnistus,

Johtamistaito

Organisointitaidot, Vuorovaikutustaidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtajan tehtävä on ilmoittaa kisavartio kilpailuihin. Hän varmistaa, että kaikilla kisoihin lähtijöillä on tieto, mihin aikaan ja mistä kisoihin lähdetään. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia, että kisoissa on kaikki tarvittavat tarvikkeet mukana ja ne on jaettu painon mukaan tasan kisavartion jäsenten kesken. Luotsin tehtävä: Luotsi kannustaa ja rohkaisee samoajia osallistumaan partiotaitokilpailuihin. Luotsi auttaa samoajia arvioimaan, mikä olisi heille sopivan haastava partiotaitokilpailu. Hän varmistaa, että samoajat ilmoittautuvat kilpailuihin ajoissa. Luotsi neuvoo samoajia tarvittaessa valmistautumisessa ja auttaa kisavarusteiden hankkimisessa. Luotsi auttaa samoajia kyytien järjestämisessä kisapaikalle ja pois kisapaikalta. Hän toimii samoajien tsempparina ennen ja jälkeen kisojen. Varsinkin, jos kisat eivät ole menneet kovin hyvin, luotsin tehtävänä on purkaa kisakokemus yhdessä samoajien kanssa, käydä läpi mitä tulevaisuudessa voisi tehdä toisin ja siten saada samoajille kisoista positiivinen kokemus.

Kasvatustavoitteet

Luontosuhde, Osaaminen ja ongelmanratkaisu, Ryhmässä toimiminen,

Pakollinen

1

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Metsässä,

Kesto

A viikonloppu,

Aktiviteetin yläkäsite