Osallistun yöretkelle

Sudenpentu saa retkeilykokemusta osallistumalla lauman yöretkelle. Sudenpentu osaa olla yön poissa kotoa.

Lauma lähtee yöretkelle. Retki voi suuntautua kämpälle tai metsään sudenpentujen taito- ja kokemustason mukaan. Jos sudenpennut ovat vielä kokemattomia retkeilijöitä, kannattaa retki suunnata leirikeskukseen tai kämpälle. Ensimmäistä kertaa yöretkellä olevalle sudenpennulle riittää paljon haastetta itsestään ja tavaroistaan huolehtimisessa.

Sudenpentu harjoittelee kotoa poissa olemista ja omista tavaroistaan huolehtimista. Lauma nauttii luonnosta, leikkii, tekee ruokaa ja ruokailee ja kartuttakaa retkeilykokemusta. Retkeen on helppo yhdistää askelia myös muista jäljistä: sudenpennut voivat sytyttää nuotion ja veistellä makkaratikkuja tai tehdä trangialla retkiruokaa ja tutkia kasveja.

Taitoalueet

Arjen taidot, Itsestä huolehtiminen, Retkeily,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Akelan tehtävänä on huolehtia retken järjestelyistä ja siitä, että kodeilla on riittävän ajoissa tieto retkestä sekä ohjeet retkelle mukaan otettavista tavaroista. Monilla vanhemmilla ei ole omakohtaista kokemusta luonnossa olemisesta. Sudenpentujen mukaan otettavia varusteita täytyykin määritellä todella tarkasti.

Kasvatustavoitteet

Luontosuhde, Terveys ja turvallisuus,

Pakollinen

1

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Metsässä,

Kesto

A viikonloppu,

Aktiviteetin yläkäsite