Lippukunta piirin jäsenenä

Vaeltaja tietää, mikä on piirin tehtävä ja minkälaisia palveluita piiri lippukunnille tarjoaa. Hän tuntee oman lippukuntansa roolin piirin toiminnassa, ja ymmärtää, että piiriä ei ole ilman lippukuntia. Vaeltaja osaa edustaa lippukuntaansa sekä virallisissa kokouksissa, että tapahtumien järjestäjänä. Vaeltaja tuntee näihin tehtäviin liittyvän vastuun.

Vaeltaja tutustuu piirin palveluihin ja siihen, millaisista asioista piirin kokouksissa päätetään ja miten. Vaeltaja edustaa lippukuntaansa piiriin päin ja osallistuu piirin tapahtuman järjestämiseen.

Taitoalueet

Partiokulttuuri, Vaikuttaminen, Yhdistystoiminta,

Johtamistaito

Organisointitaidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtaja tutustuu piirin toimintakalenteriin ja etsii sieltä vartiota kiinnostavia tapahtumia. Vartionjohtaja sopii tarvittaessa vierailuaikoja ja varmistaa, että osallistujat saavat tapahtumaan tarvittavat materiaalit. Luotsi opastaa vaeltajaa piirin toimintakäytännöissä. Hän auttaa vaeltajaa valmistautumaan piirin tapahtumaan esimerkiksi kokousmateriaaleihin perehdyttämällä tai menneistä piirin kisoista tai leireistä kertomalla. Luotsi huolehtii siitä, että vaeltajalla on aikuinen tuki hänen toimiessaan piiripestissä.

Kasvatustavoitteet

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona, Metsässä, Ulkona, Vierailukohteessa,

Kesto

A muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite