Suurleiripesti

Vaeltaja kartuttaa projektinhallinnan taitoja vaativammassa pestissä. Hän osaa tunnistaa omia tavoitteitaan ja kehittää osaamistaan haluamaansa suuntaan.

Vaeltaja pohtii millaisia taitoja haluaisi oppia ja etsii tulevilta piiri-, Finnjamboree- tai muiden järjestöjen suurleireiltä pestin, jossa voi kartuttaa taitojaan. Hän toimii osana ryhmää, johon kuuluu myös hänelle ennalta tuntemattomia ihmisiä. Pestin jälkeen vaeltaja pohtii oliko pesti odotusten mukainen ja oppiko hän haluamiaan taitoja.

Taitoalueet

Itsensä johtamisen taidot, Partiokulttuuri, Vuorovaikutustaidot,

Johtamistaito

Itsensä johtamisen taidot, Vuorovaikutustaidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtaja kannustaa vaeltajia etsimään suurleiripestejä. Hän seuraa piirin ja keskusjärjestön toimintasuunnitelmia ja vinkkaa tulevista tapahtumista vartiotovereilleen. Luotsi auttaa vaeltajaa löytämään sopivan haastava pestin. Hän kertoo omien kokemustensa perusteella vaeltajalle, minkälaisia tehtäviä pesti voi pitää sisällään. Luotsi voi myös vinkata vaeltajalle henkilöistä, jotka on toiminut aiemmin suurleiripestissä. Hän tarjoaa tukea pestin aikana. Tarvittaessa luotsi ohjaa vaeltajan hankkimaan apua leiriorganisaatiolta. Luotsi keskustelee vaeltajan kanssa ennen pestin ottamista, pestin aikana sekä pestin jälkeen vaeltajan odotuksista, kokemuksista ja oppimisesta.

Kasvatustavoitteet

Osaaminen ja ongelmanratkaisu, Ryhmässä toimiminen,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona, Metsässä, Ulkona,

Kesto

A pitkäkestoinen,

Aktiviteetin yläkäsite