Seksuaalisuuden portaat

Vaeltaja ymmärtää seksuaalisuuden portaiden eli seksuaalisuuden asteittaisen muotoutumisen periaatteen ja uskaltaa keskustella seksuaalisuudesta nuorempien partiolaisten kanssa ikään sopivasti.

Vaeltaja tutustuu Seksuaalisuuden portaat -materiaaliin. Vaeltajat keskustelevat materiaalista keskenään tai järjestävät nuoremmalle ikäkaudelle seksuaalisuuteen liittyvän turvallisuustempauksen.

Taitoalueet

Itsestä huolehtiminen, Turvallisuus, Vuorovaikutustaidot,

Johtamistaito

Organisointitaidot, Vuorovaikutustaidot,

Johtajan tehtävät

Vartionjohtaja huolehtii aktiviteetin toteuttamisesta. Jos vartio toteuttaa aktiviteetin keskustelemalla omista ajatuksistaan, voi vartionjohtaja toimia keskustelun johtajana. Jos vartio puolestaan järjestää aiheesta koloillan nuoremmille, on vartionjohtajan tehtävänä johtaa suunnittelua ja jakaa vastuuta kaikille. Vartionjohtaja huolehtii myös siitä, että tarvittava materiaali on saatavilla. Luotsi voi tarvittaessa osallistua keskusteluihin vetäjänä. Tällöin hänen on kuitenkin hyvä antaa vaeltajille mahdollisuus kertoa omista kokemuksistaan ilman vanhemman neuvoja. Jos vaeltajat järjestävät koloillan nuoremmille, huolehti luotsi siitä, että sekä vaeltajilla ja nuoremmilla partiolaisilla on turvallinen olo koloillassa.

Kasvatustavoitteet

Itsetuntemus,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Metsässä, Ulkona,

Kesto

A muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite