Planeettamme rajat

Vaeltaja ymmärtää ettei ilmastonmuutos ole ainoa suuri ympäristöongelma. Hän syventää tietojaan globaaleista kaikkia kansakuntia koskevista ympäristöriskeistä ja ymmärtää, että ympäristöasiat eivät kunnioita valtioiden rajoja. Vaeltaja tunnistaa mahdollisuuksiaan vaikuttaa asioihin.

Vaeltaja kertaa nykyiset tietonsa globaaleista ympäristöasioista ja ympäristön tilasta sekä niiden kehittymisestä. Hän selvittää, mitä kestävän kehityksen periaate tarkoittaa ja miten itse voi toteuttaa sitä omassa elämässään. Vaeltaja miettii omaa kantaansa ja asennettaan globaaleihin ympäristöongelmiin ja niiden ratkaisuihin sekä tarkkailee oman lähipiirinsä, esimerkiksi oman kotikuntansa, toimintaa kestävän kehityksen toteuttamiseksi.

Taitoalueet

Kestävä kehitys, Vaikuttaminen,

Johtamistaito

Johtajan tehtävät

Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä, vartionjohtajan tehtävänä on kannustaa muita keskustelemaan ja haastamaan omia ajatuksia. Vartionjohtaja voi tarvittaessa hankkia paikalle asiaa paremmin tuntevan henkilön tai lähdemateriaalia pohdintojen tueksi. Luotsi tukee vaeltajaa ja on valmis keskustelemaan vaeltajan havaitsemista asioista.

Kasvatustavoitteet

Vastuu elinympäristöstä,

Pakollinen

0

Ryhmäkoko

Pentueessa tai vartiossa,

Paikka

Kämpällä, Kololla, Kotona, Metsässä, Ulkona,

Kesto

A muutama tunti,

Aktiviteetin yläkäsite