Suhde toiseen: Palvelutempaus

Tarpojavartio osallistuu johonkin tempaukseen, joka hyödyttää muita kuin partiolaisia itseään. Se voi olla esimerkiksi johonkin keräykseen kerääjänä osallistumista tai tempauksen järjestämistä esimerkiksi paikallisille vanhuksille.

Suhde toiseen: Päivän hyvä työ

Tarpoja harjoittelee hyvien töiden tekemistä omassa ympäristössään. Tarpoja huomaa paikkoja, joissa apua tarvitaan ja osaa tarttua toimeen.

Yhteiskunta toimii

Vartio vierailee pelastuslaitoksella, poliisiasemalla, vanhainkodissa, palvelutalossa tai tutustuu paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan.

Suhde toiseen: Talkoot

Tarpojat osallistuvat johonkin talkootapahtumaan tai suunnittelevat ja toteuttavat sellaisen itse.

Iloviesti

Jokainen tarpoja valitsee lähipiiristään kaksi ihmistä, jotka ansaitsevat heidän mielestään erityishuomiota. Valinnan kohde saa jäädä salaiseksi. Tarpoja kirjoittaa näille henkilöille ystävyysviestit, joihin hän laittaa jonkin vastaanottajalle sopivan iloisen asian. Vartio miettii yhdessä erilaisia tapoja välittää viestejä perille. Tällaisia voivat olla esimerkiksi viestin laittaminen makuupussiin tai viestin sujauttaminen taskuun.

Salainen ystävä

Tarpojavartio arpoo jokaiselle salaisen ystävän esimerkiksi leirin tai retken ajaksi. Salaisen ystävän tehtävä on koettaa itseään paljastamatta tehdä ystävänsä iloiseksi. Yleensä leikkijöiden palvelualttius lisääntyy ja erilaisia yllätyksiä tehdään useammalle ihmiselle, jottei jäisi salaiselle ystävälleen kiinni.

Hyvän tekemisen käsi

Jokainen tarpoja piirtää oman kämmenensä ääriviivat paperille. Hän kirjoittaa käden sisälle sanat Päivän hyvä työ. Tarpoja miettii ja kirjoittaa jokaiselle sormelle yhden hyvän teon, jonka käsi voi tehdä tai on tehnyt toisille. Käsi voi lohduttaa, nostaa kynän lattialta, avata oven, ojentaa tavaran ja niin edelleen. Tarpoja ottaa sormiin kirjoittamansa teot seuraavan viikon tehtävikseen.

Kehitysyhteistyö

Vaeltaja osallistuu kehitysmaiden auttamiseen. Suomen erityisiä vahvuuksia kehitysyhteistyössä ovat vesihuolto, metsät, koulutus, sukupuolten tasa-arvo ja vammaistyö.

Ystäväksi yksinäiselle

Vaeltaja tarjoaa apuaan ja ystävyyttään esimerkiksi omasta lähipiiristään löytyvälle henkilölle tai yhteisönsä nuorelle, vanhukselle tai kehitysvammaiselle. Vaeltaja miettii, millä tavoin voi itse vaikuttaa siihen, että hänen elinympäristössään olisi mahdollisimman vähän yksinäisyyttä ja syrjäytymistä ja laittaa näitä ajatuksia käytäntöön.